fudge
Ska prova att göra egna fudge hemma! På isle of wight så hade de fudge att köpa i alla mataffärer, favvogodis ^^ Här under är en bild på staden Ryde och där på höger sidan så låg våran skola.
FUDGE
3 dl | socker |
100 gram | ljus blockchoklad |
3 msk | ljus sirap |
1,5 dl | grädde |
30 gram | smör |
1 msk | vaniljsocker |
GÖR SÅ HÄR
-
1. Mät upp socker, blockchoklad, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning.
-
2. Låt koka kraftigt 10 - 15 min och rör om då och då. Gör kulprovet för att se när smeten har lagom konsistens. (droppa lite smet i kallt vatten, när det går att forma smeten till en kula med fingrarna är den lagom).
-
3. Lyft av grytan från värmen och tillsätt rumstempererat smör och vaniljsocker.
-
4. Vispa med elvisp ca 5 min medan smeten svalnar. Smeten ska bli tjock och det ska bli spår efter visparna. Börja vispa försiktigt och öka farten efter hand.
-
5. Häll ut smeten på bakplåtspapper på en bricka och ställ svalt. Eftersom smeten är ganska tjock så brukar den rinna ut till lagom tjocklek.
-
6. När det stelnat, skär i fyrkantiga bitar. Förvaras svalt. Ät och njut!!!
Men kan tyvärr inte svara på om de är goda eftersom jag inte gjort dem än ;)
Kommentarer
Trackback