28 december

Sorry att jag inte uppdaterar mkt nu på lovet. Men jag har haft annat för mig. Känner inte riktigt för att spendera lovet vid datan heller :/
Iaf, ska kanske se på Beastly ikväll :)

26 december

Nu är julen över och då är det nyår man får se fram emot. tänk vad tråkigt livet skulle vara om man aldrig hade något att se fram emot! Iaf ;) ... familjen har varit i Gamleby under julen och firat med farmor, farfar, kusinen Alexandra och farbror. :p På julafton tog vi även en liten promenad och besökte några andra släktingar. Vi har haft det väldigt najs! ;D Men idag bär det av hemåt tråkigt nog. :( men det blir besök till nyår! har inte kommit på något bra nyårslöfte än men det kommer kanske senare ;)

BYebye!

plattat hår


jullov!

Idag var det julavslutning i skolan vid elva typ, och på huddingegymnasiet är rektorns tal det man ser fram emot. I år var han utklädd till tomte!

Sedan efteråt så var vi några som drog till skhlm för att inhandla de sista julklapparna! :) (där vi dessutom träffade på två av skolans lärare, haha). Hittade en jättesnygg klänning på JC som ni ser här under, dock är inte bildkvaliten den bästa :p Alla hittade det de skulle köpa i stort sett. Ikväll ska jag slå in paket och kanske titta på någon mysig film med ett lyckligt slut!
See Yaa! ^^


julpromenad

Idag efter skolan så drog jag och Ebba in till stan för att julklappsshoppa lite grann! :) Köpte en bullängd att dela på som mellis. haha mellis, vad mesigt det låter :p

När vi skulle hem sen så missade vi precis våran buss i fruängen och det var en halvtimma tills det att nästa skulle gå. Men det stod en annan buss där, så vi funderade lite snabbt och kom fram till att vi skulle ta den ist, även då det skulle innebära en promenad.
"Hmm, den ena bussen går till fel kommun och den andra om en halvtimma. Vilken ska vi ta... ? :/ "
Det var vårat lilla äventyr idag, vi hade inte ens bestämt vilken hållplats vi skulle av vid, så vi fick en ordentlig promenad sen runt halva långsjön, haha :p


titanic

Jag och Ebba har bestämt att det är Titanic som gäller ikväll! :)


Nymålat!

Nu har vi börjat måla väggarna i skolans entré. Blir fett bra! Mitt och sofias mönster blev aningen snett men jag tror att när det är klart så kommer det inte att märkas särskillt mycket ;)

fudge

Ska prova att göra egna fudge hemma! På isle of wight så hade de fudge att köpa i alla mataffärer, favvogodis ^^ Här under är en bild på staden Ryde och där på höger sidan så låg våran skola.


FUDGE

3 dl  socker
100 gram  ljus blockchoklad
3 msk  ljus sirap
1,5 dl  grädde
30 gram  smör
1 msk  vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Mät upp socker, blockchoklad, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning.
  2. 2. Låt koka kraftigt 10 - 15 min och rör om då och då. Gör kulprovet för att se när smeten har lagom konsistens. (droppa lite smet i kallt vatten, när det går att forma smeten till en kula med fingrarna är den lagom).
  3. 3. Lyft av grytan från värmen och tillsätt rumstempererat smör och vaniljsocker.
  4. 4. Vispa med elvisp ca 5 min medan smeten svalnar. Smeten ska bli tjock och det ska bli spår efter visparna. Börja vispa försiktigt och öka farten efter hand.
  5. 5. Häll ut smeten på bakplåtspapper på en bricka och ställ svalt. Eftersom smeten är ganska tjock så brukar den rinna ut till lagom tjocklek.
  6. 6. När det stelnat, skär i fyrkantiga bitar. Förvaras svalt. Ät och njut!!!

Men kan tyvärr inte svara på om de är goda eftersom jag inte gjort dem än ;)


if this was a movie


SMS

Haha, ebba då. sms:en kom fram lite i fel ordning :p

Glappet

Håller på att läsa boken och upptäckte att den gjorts som tv-serie oxå ;)
PS: Ni måste spana in Avsnitt 2 Del 2 vid 07.51
"Dina våtor är strumpa" haha jag dör xD

moiii


Elin minns...

NOSTALGI på hög nivå! ^^
That's so Raven var mitt absoluta favoritprogram när jag gick i femman. Jag och en kompis hade t.o.m. ett föredrag om tv-serien i skolan ;)


pepparkaksgubbe


usch på vädret

  • regnigt
  • mörkt
  • slaskigt
  • kallt
  • blåsigt

Mmm, härligt väder när man går hem ifrån busshållplatsen -_-


Jag gråter ba i regnet

Najs najs! lr vad tkr ni?? :)


väduren

Väduren 21/3-20/4
Väduren 21/3-20/4

Du har en tendens att se dystert på saker, och den tendensen håller i sig även när det går bra för dig. Goda vänner kan dock få dig att byta inställning, och en annan sak som verkligen skulle pigga upp dig är en resa. Du behöver ett miljöombyte för att hitta rätt vinterkänsla.

Oskar Linnros - 25

daaagens


pride and prejudice




God 6 december !



hard work work..

Här har jag tjockat ut mina franskapapper. Är så hiiiimla skoltrött just nu. Vill ha lov nu!

tidningsomslag

Färgerna stämmer inte riktigt med orginalet, men här är det :D

fler saker att göra innan jag dör


Baka pepparkakor på golvet

Åka limousine

Bo på Hilton

Smyga in på en extrafilm efter ett biobesök

Stå vid treriksröset

lördagen

Igår så träffade jag Cornelia vid halv tre för att sedan dra till en tjej i hennes klass för glöggmingel. Träffade alltså en massa människor ifrån Östra Real. :) Sedan åkte vi hem till Cornelia, hennes föräldrar hade bjudit hem en massa vänner, där åt vi middag och hälsade på ännu flera människor ;) 
Dagen avslutades med att vi tittade på Sex and the City 2 :D
Sedan idag så har jag övningskört och sedan bakat lite pepparkakor !
 


Gick förbi huset ovan och var bara tvungen att ta ett kort för att det såg så himla coolt ut. Kändes som om man kommit till USA :p

piiiiiiics

Det är så olikt mig egentligen att ta egobilder, tycker att man ser så snobbig ut, men vi kan väl alla göra undantag :p 
Men bilderna gör mig inte rättvisa med den kassa kvaliteten, haha. ;)


pumpatävling

Kommer in lite sent på bloggen, men här är den. Mitt och Sofias bidrag till pumpatävlingen i skolan ;)

tillbakablick

Bild från i somras. Ser härligt ut :) men nu vill jag ha snö!

här skulle man vart med!


friday

Kände mig lite snäll idag, erbjöd nämligen min plats på bussen till en äldre dam :p
Idag på designen så skar vi ut våra mönster som vi gjort för att sedan ha som mallar när vi målar på väggarna innanför entren till skolan. Ska försöka att komma ihåg att ta några bilder sen när vi kommit igång med att måla :)


PS: kom att tänka på den här låten som jag lyssnade asmycket på i sexan tror jag att det var !

nuuuläge

Imorgon är det engelskaprov som gäller! Kommer kanske på provet att vi ska skriva om en "Road to Damascus" upplevelse, om vi nu har haft ngn sådan. Kan hända att vi är för unga ;) Igår tog jag det lugnt på eftermiddagen, dels för att jag glömde böckerna i skolan :/ Sedan kl 9 var det Grey's Anatomy, säsongsavslutning. blev lite galen på att Owen ljög för Teddy :o

RSS 2.0